Pizza bestellen?

Bekijk pizzeria's uit de buurt

Recept pasta met scampi

  • 300gr pasta, bijvoorbeeld tagliatelle
  • 20st scampi
  • witte wijn
  • 1 visbouillonblokje
  • 400ml kookroom
  • 20gr platte peterselie
  • 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook

Pasta met scampi is een lekkere vis variatie voor de vaste pastagerechten die vaak worden geserveerd. Om juist scampi te gebruiken in plaats van de geijkte vissoorten zorgt ook weer voor een frisse afwisseling.

Wat is scampi?

Vaak worden scampi, garnalen, gamba’s en langoustines door elkaar gehaald. Wanneer ze in gerechten verschijnen is het verschil op het eerste oog ook niet altijd even groot. Toch is er een duidelijk onderscheid. Reuzen diepzeegarnalen zijn scampi. Wanneer ze worden geserveerd met kopje eraan worden ze gamba genoemd. In Nederland worden echter vooral de kleinere roze en grijze garnalen gegeten.

Naamsverwisselingen

Om het nog eens onduidelijker te maken zijn de diverse vertalingen afwijkend. Zo worden langoustines in het Italiaans scampi genoemd, om het dus een stuk minder overzichtelijker te maken. Dit is echter dus niet de Nederlandse versie, hieronder dus een ‘Nederlands’ pasta met scampi gerecht. Waarbij de pasta met scampi tot een geheel wordt gemaakt door een zelf gemaakte roomsaus.

Pasta met Scampi bereidingswijze

  • Voor de pasta met scampi zet je een koekenpan en een grote pan met water op het vuur. Wanneer je nog onvoorbereide scampi’s hebt, pel ze dan eerst en verwijder het darmkanaal. Bak de scampi vervolgens in een beboterde koekenpan circa twee minuten.
  • Kook de pasta in een grote pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Blus de pan met 200 milliliter water en dito witte wijn. Voeg tenslotte ook de fijngesneden knoflook en een verkruimeld bouillonblokje toe.
  • Schep de scampi eruit en leg ze even apart op een schaaltje.
  • Laat de saus tot de helft inkoken en voeg de kookroom toe. Laat het geheel vervolgens verder inkoken tot een dikke saus.
  • Snijd de peterselie fijn en voeg deze samen met het sap van een halve citroen toe aan de saus.
  • Giet de pasta af en voeg deze samen met scampi toe aan de pan. Roer het een keer goed door en je pasta met scampi is klaar!