- 300g pasta (macaroni of penne)
- 250g cherrytomaatjes
- 1 courgette
- 2 paprika’s
- 125g creme fraiche
- 2 eieren
- 1 l Italiaanse kruiden
- 200g geraspte kaas
- 75g pijnboompitten
Creme fraiche is een aangezuurde room, gemaakt van melk van de koe of de geit. Voor het aanzuren worden melkzuurbacteriën gebruikt en vervolgens rust het product twaalf uur bij een temperatuur van twintig graden. Creme fraiche is perfect geschikt voor warme gerechten, omdat de kans op schiften heel klein is. Daarom is het dan ook perfect voor een pasta met creme fraiche. In dit pastagerecht, zorgt de creme fraiche ervoor dat het smeuïger wordt en het zorgt voor een verbinding tussen de losse ingrediënten.
Pasta met creme fraiche bereidingswijze
- Voor de pasta met creme fraiche verwarm je alvast de oven op 180 graden.
- Kook de pasta, bij voorkeur macaroni of penne, in een ruime pan met water volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Vet een ovenschotel in met olijfolie. Het makkelijke van dit gerecht is dat je gelijk op kunt gaan bouwen.
- Snijd de cherrytomaten één keer door snijd daarna ook de twee paprika’s in kleine blokjes. Bedek de bodem van de ovenschaal met de tomaatjes en paprika.
- Maak ook van de courgette kleine blokjes en voeg ook deze toe aan de ovenschaal.
- Om het gerecht smeuïg te maken en binding te geven voeg je de creme fraiche en twee eitjes toe.
- Om de pasta met creme fraiche op smaak te brengen kun je verse kruiden gebruiken. Wil je het gerecht zo snel mogelijk op tafel, dan kun je ook een eetlepel Italiaanse kruiden toevoegen, net zoals zout en peper.
- Giet de pasta af en spoel deze kort onder de kraan koud. Hierdoor voorkom je dat pasta gaat doorgaren. Laat de pasta daarna nog even uitlekken.
- Voeg de pasta toe aan de ovenschaal en meng het geheel heel goed door elkaar, zodat de pasta met creme fraiche en het ei goed vermengd door de gehele schaal.
- Bedek de bovenkant van de ovenschaal met een laagje geraspte kaas.
- Zet de ovenschaal van pasta met creme fraiche twintig minuten in de oven
- Gebruik die tijd om wat pijnboompitjes te roosteren. Daarna is het tijd om op te scheppen, waarbij je de pitjes over de pasta met creme fraiche kunt strooien!