Op zoek naar een pasta recept waar je makkelijk mee scoort? Dan is een lekkere pasta carbonara je op het lijf geschreven! Pasta carbonara is niet alleen een overheerlijk, maar ook een uitermate voedzaam pasta recept! Alsof dat nog niet genoeg is, maak je een heerlijke pasta carbonara in een mum van tijd klaar! Laten we er dan ook geen doekjes om winden; kom je na een lange en vermoeiende dag op het werk thuis en heb je geen zin om urenlang te koken? Kies dan voor dit pasta recept en voor je het weet kan je ontspannen op de bank met een dampende kom pasta carbonara en een heerlijk wijntje! Volg het onderstaande pasta recept en laat je leiden door de veelzijdigheid van pasta carbonara!
Ingrediënten
- 500 gr pasta
- 250 gr gerookte spek (dikke sneden)
- 5 eieren
- 200 gr Parmezaanse kaas (in blok)
- 1 scheutje olijfolie
- 1 klontje boter
- peper
- zout
Bereiding pasta carbonara
- Voor dit pasta recept breng je eerst water aan de kook. Vergeet niet dat je best een liter water rekent per 250 gr pasta. Strooi vervolgens een flinke snuif zout in het water.
- Plaats een braadpan op het vuur en verhit een klontje boter en wat olijfolie. Gebruik je liever alleen boter of olijfolie, dan is dat uiteraard geen probleem. Dit pasta recept geeft je immers wat ruimte om te experimenteren; dat is net een van de voordelen van pasta carbonara!
- Snij het spek in gelijke blokjes en bak het in de hete pan. Je mag het spek zeker krokant bakken, maar draai het vlees wel regelmatig om.
- Breek de eieren en doe de inhoud in een kleine schaal. Klop de eitjes los met een garde en rasp er de Parmezaanse kaas bij. Je hoeft niet zuinig te zijn met de kaas! De perfecte pasta carbonara krijgt immers zijn heerlijke en smeuïge smaak door een rijkelijke portie Parmezaanse kaas.
- Wanneer het water kookt, voeg je de pasta toe. Kook de pasta al dente (beetgaar). Let er goed op dat je de pasta niet te ver kookt en spoel de pasta zeker niet af met koud water! Een gouden tip die je in heel wat pasta recepten kan gebruiken.
- Giet het kookvocht af en doe de pasta in een ruime schaal; voeg het ei- en kaasmengsel toe aan de warme pasta en roer alles voorzichtig om. Dankzij de warme pasta kan het eimengsel nu garen en zal de kaas smelten.
- Strooi de krokante stukjes spek over de pasta en kruid het geheel af met wat peper en zout. Je kan ook afwerken met wat extra Parmezaanse kaas.
Geef je eigen twits aan het recept pasta carbonara
Wil je dit pasta recept graag wat aanpassen? Geen probleem! Het staat je vrij om je eigen pasta carbonara te ontwerpen! Kies voor een andere kaas of experimenteer naar hartenlust met het soort spek dat je aan dit pasta recept toevoegt. Naast het traditionele recept voor pasta carbonara heeft zowat elke Italiaanse chef zijn eigen uitvoering!