Het is niet echt eerlijk om het te vertellen, maar het succes van een avondje uiteten wordt vaak bepaald door de kwaliteit van de nagerechten. Heerlijke nagerechten zorgen er immers voor dat een maaltijd je bijblijft! Hou je rekening met dat aspect, dan zal het niemand verbazen waarom sterrenchefs vaak een beroep doen op Italiaanse recepten om heerlijke nagerechten op tafel te toveren! Ook hobbykoks begrijpen de waarde van Italiaanse recepten maar al te goed! Wil je nagerechten klaarmaken om bij weg te dromen? Ga dan te rade bij honderden Italiaanse recepten! Benieuwd wat we vanavond eten? De Italiaanse variant van vanillepudding.
Ingrediënten Italiaanse vanillepudding
- Een halve liter melk
- Zes eierdooiers
- 150 gr suiker
- 75 gr bloem
- 100 gr vanillesuiker
- Een kopje amandellikeur
- Een kopje amandelschilfers
Nagerechten op basis van Italiaanse recepten zijn onweerstaanbaar voor zoetekauwen. Ook dit recept smaakt lekker zoet dankzij een combinatie van suiker en vanillesuiker. Bovendien geeft de amandellikeur dit nagerecht nog een extra dimensie! Hou je niet zo van zoete of zware nagerechten? Vervang de vanillesuiker door wat vanillestokjes of vanille-extract. Deze tip kan je ook gebruiken voor andere Italiaanse recepten!
Bereiding Italiaanse vanillepudding
- Plaats de melk samen met de vanillesuiker in een kookpotje en breng de vloeistof zachtjes aan de kook. Zorg dat het vanillesuiker mooi oplost.
- Meng de eierdooiers, de suiker en het bloem in een grote kom. Blijf goed roeren en probeer klontertjes te vermijden. Voeg een derde van de melk toe en blijf roeren tot je een gladde massa krijgt! Geniet nu al maar even van de heerlijke geur van zoete nagerechten!
- Voeg de rest van de melk en de amandellikeur aan de pudding toe. Blijf goed roeren!
- Het mengel dat je nu hebt, mag je opnieuw zachtjes aan de kook brengen. Zie je bubbels verschijnen? Dan is het tijd om te smullen van dit Italiaans nagerecht!
Genieten van heerlijke nagerechten met vanille
Nagerechten –of andere Italiaanse recepten- waarin je amandellikeur gebruikt, kan je makkelijk opleuken met amandelschilfers. In de supermarkt kan je zo kleine pakjes met amandelschilfers kopen, helemaal klaar om in nagerechten gebruikt te worden. Zoek je een leuk aperitiefhapje? Waarom probeer je niet wat gerookte amandelen? Voor deze lekkernij zijn er talloze Italiaanse recepten waar je een beroep op kan doen! Vergeet ook niet dat je makkelijk Italiaanse recepten kan vinden om zelf amandellikeur te maken. Maar nu eerst genieten van smakelijke nagerechten!