Wat heb je nodig om tomatensaus voor de pizza te maken. Hieronder vind je de ingrediënten voor 2 pizza’s. Bekijk ook deze tips van eefkooktzo.nl voor het maken van een heerlijke pizzasaus. Perfect voor bijvoorbeeld een Bolognese of een variant met kip.
- 1 ui
- 1-2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje tomaten van 400 gram
- 1/2 theelepel oregano
- zout
- peper
Bereidingswijze
- De ui en de knoflook pellen en snipperen.
- Doe de 2 eetlepels olijfolie in een steelpan en fruit vervolgens de ui en knoflook 2 tot 3 minuten op laag vuur.
- De tomaten met sap en de oregano toevoegen.
- Breng het mengsel aan de kook
- Laat de saus 20 minuten pruttelen op een lager vuurtje totdat het dik en geurig is.
- Pureer de saus met een staafmixer
- Breng de saus op smaak met zout en peper
Verse tomaten of tomaten uit blik?
Tomaten uit blik kunnen gewoon gebruikt worden voor het maken van tomatensaus. Maar tomatensaus van verse tomaten is lekkerder dan saus van tomaten uit blik. De saus heeft de beste smaak wanneer deze een paar dagen van tevoren is klaargemaakt. Dit geeft de saus een traditionele verse smaak.
Gebruik bij voorkeur hele gepelde tomaten i.p.v. tomatenblokjes. Gebruik liever geen tomatenpuree als basis voor de saus. Mocht je toch tomatenpuree willen gebruiken om de smaak te versterken, voeg dan niet meer dan 1 eetlepel toe.