Tiramisu recept; het ultieme dessert: Er zijn maar enkele nagerechten zo beroemd én berucht als de tiramisu! Tiramisu is dan ook meteen een van die overheerlijke nagerechten die iedereen wel kan bekoren. Het originele tiramisu recept was lange tijd een van de grootste geheime van de Italiaanse keuken, maar ondertussen heeft elk leuk restaurant wel een aangepaste versie van het oorspronkelijke tiramisu recept. Het spreekt dan ook voor zich dat de koningin onder de nagerechten een ereplaats verdient op iedere dessertkaart. Wil je thuis ook genieten van een stukje smeuïge tiramisu? Volg de stappen van het onderstaande tiramisu recept en voor je het weet, loopt de hele beurt storm voor je nagerechten!
Ingrediënten Tiramisu
- 250 gram mascarpone
- 30 gram suiker
- 3 hele eitjes
- 1 pak lange vingers
- 1 kop sterke koffie
- 2 eetlepels amaretto
- 2 eetlepels chocoladepoeder
Mascarpone is een frisse Italiaanse kaas die erg geschikt is voor verschillende nagerechten. Je kan dit tiramisu recept aanpassen en kiezen voor andere kazen. Let wel, het is de kaas die de smaak bepaalt in dit tiramisu recept. Als je wat van afwisseling houdt, kan je ook kiezen voor speculaas, en niet voor lange vingers. Op die manier geef je meteen een winterse flair aan dit tiramisu recept. Vergeet ook niet dat het helemaal geen probleem is om de amaretto te schrappen voor een ander drankje. Dit tiramisu recept laat heel wat variatie toe! Een heerlijk dessert na bijvoorbeeld een pizza tonno of funghi!
Bereidingswijze tiramisu recept
- Splits de eitjes en klop het eiwit stijf. Voor dit tiramisu recept is het erg belangrijk dat het eiwit voldoende stijf is.
- Meng het eigeel met de suiker tot je een schuimig geheel krijgt. Voeg nadien de mascarpone al roerend aan het geheel toe.
- Doe de beide mengsels bij elkaar. Zorg dat het mengsel voldoende luchtig blijft.
- Meng de koffie met de amaretto. Je doet er goed aan om niet al te warme koffie te gebruiken; zo hoef je niet bang te zijn om je vingers te verbranden!
- Bedek de bodem van een ruime schaal met het mascarponemengsel.
- Dompel de vingers onder in de koffie en plaats ze in de schaal.
- Herhaal de vorige twee stappen tot de schaal gevuld is! Je bent bijna aan het einde van dit tiramisurecept!
- Bedek de bovenste laag met chocoladepoeder en laat de schaal minstens vier uur in de koelkast opstijven.
Een nagerecht voor het hele gezin
Dit tiramisu recept is een geheide manier om je arsenaal aan nagerechten uit te breiden! Leg je gezin maar eens lekker in de watten aan de hand van dit tiramisu recept of trakteer je vriendinnen op een lekker stukje tijdens een girls’ night out! Er zijn maar weinig nagerechten die zo vlot binnengaan als tiramisu! Je hoeft ons natuurlijk niet blindelings te geloven; probeer dit tiramisu recept zelf uit. Wedden dat al die andere nagerechten die je al proefde in het niets zullen verdwijnen?