- 300g macaroni
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 courgette
- 1el kappertjes
- 250ml ricotta
- verse basilicum
- 400g spinazie
In de jaren zeventig waaide het eten van pastagerechten over van Italië naar Nederland. De eerste pastasoort die geregeld werd gegeten was macaroni. Er zijn veel klassieke gerechten met macaroni, een groene variant hiervan is macaroni met spinazie.
Macaroni met Spinazie bereidingswijze:
- Voor de macaroni met spinazie begin je met de pasta. Breng een grote pan met water aan de kook. Voeg de macaroni toe en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de pasta wel na een minuut een keer goed door, hierdoor voorkom je dat het aan elkaar gaat plakken.
- Zet een grote pan alvast op het vuur. Giet een klein beetje olijfolie in de pan. Snipper een ui en voeg deze gelijk toe. Hak een teentje knoflook en voeg ook deze toe aan de pan. Laat dit rustig fruiten.
- Snijd de courgette in blokjes. Doe dit door de boven en onderkant eraf te halen. Snijd de courgette door midden, maak van iedere helft vier plakken van. Vervolgens kun je er reepjes en daarna blokjes van maken. Deze kun je toevoegen aan de pan om kort mee te laten aanbakken.
- Zet het vuur laag en voeg de kappertjes en de ricotta toe. Roer het geheel een keer goed door, want dit wordt de saus van de macaroni met spinazie. Breng het op smaak met zout en peper.
- Giet de macaroni af en laat deze rustig uitlekken.
- Zet een wok op het vuur. Hak een knoflookteentje en bak deze kort aan in de wok met een scheutje olijfolie.
- Voeg de spinazie toe aan de wok en bak de spinazie in drie minuten gaar. Roer het af en toe door en laat de spinazie rustig slinken.
- Voeg de uitgelekte macaroni toe aan de saus en roer het goed door. Versnipper een paar blaadjes basilicum en laat ook dit drie minuten rustig doorgaren. De macaroni met spinazie is nu klaar om op te scheppen.
- Het mooiste is om de macaroni eerst op te scheppen op het bord en de spinazie als een dakje toe te voegen.